Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2007 12:46 - Митове и Легенди... по Български!
Автор: prototype Категория: Лични дневници   
Прочетен: 897 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.01.2007 12:51


    Значи българинът бил умен, интелигентен и изключително изобретателен?! Забравете тая песен любовна! Това твърдение няма нищо общо с действителността! Днес вече ми дойде до гуша, и тук ми е мястото да си покрещя на воля!
   Как може някой да твърди, че българите са грамотни? Може би, една част от населението е наистина добре образована, грамотна и възпитана... Може би! Но на фонът на ширещата се пошлотия, от сутрин до мрак, на фона на така наречените ни тийнейджъри, които със замисляне връзват по едно изречение в час, днес за пореден път се убедих, че човешката злоба, простотия и неграмотност просто нямат почивен ден! Ей на тъй - нямат!
   Не им стигат вестниците, абсолютно тъпата телевизия която се прави в България ами на всичкото отгоре взеха вече да се изразяват и в Интернет! Днес получих на моя Скайп това съобщение:
****************************************************************
СКАЙП ВИРУС!!! ПРИ ТОВА БЪЛГАРСКИ!
вирус=inferno ТОЗИ ВИРУС Е БИОС ВИРУС И ЩЕ УНИЩОЖИ ЦЕЛИЯ ВИ ХАРД ДИСК!!!
Скайп ник= DJ-_-Inferno
ПРАТИ ТОВА НА ВСИЧКИТЕ СИ АБОНАТИ, ЗАЩОТО АКО НЯКОЙ ГО ПРИХВАНЕ, ТОЙ ИДВА ПРИ ТЕБ АВТОМАТИЧНО
 kaji na vsi4kite si priateli vav skaipa da ne priemat nikoi sas imeto"Nikolai petrov" ili "slona_ot_orlando" za6toto tova e viros koito povrejda celia harduer.Zadaljitelno go predai za6toto ako niakoi ot tvoite fr go prieme ti 6te se zarazi6 aftomati4no.Predai go dori i na horata koito izvan liniq"
*********************************************************************************
Ей на това му казвам аз еманация на човешката простота!
Ето и моят що годе сбит и кратък отговор:

Много благодаря че сте се сетили за мен. Ама сега от позицията на човек който използва Скайп още от когато се появи през 2003-та да ви обясня... 

1.
Вирусите са малки програмки които хората обикновенно свалят и несъзнателно стартират... Вирусите НЕ СА и НИКОГА не са били НИКОВЕ от разни чатове... Това е абсолютно незнание и непознаване на техниката на ниво обща култура. 

2. Както си личи от съдържанието на текста, това си е чист опит на някого до вчерни живота на друг човек, чрез очерняне на името му и съзнателно да заблуждава останалите че този потребител би навредил. Отново, подчертавам това са много низши дребни човешки страсти, които нямат абсолютно нищо общо със действителността на киберпространството!

3. Правописните грешки допуснати като цяло на всеки ред, показват че или това е писано от неграмотни деца, или че този дето претендира да е познавач, е израстнал по клоните на дърветата вдън гори тилилейски, и интелектуалният му и емоционален потенциал е точно толкова колкото на едноклетъчен организъм чехълче от рода "сандалови"!

4. Вируси могат да се прехванат само чрез СЪЗНАТЕЛНО действие от страна на потребителя, например кликване върху линк, изпратен ви в е-мейл от абсолютно непознат или пък добре познат човек на когото са му откраднали идентитета. Свалянето на файлове и то специфично на *.BAT, *.EXE, *.COM представлява само ПОТЕНЦИАЛНА възможност за заразяване с вирус. МР3 файловете например не могат и нямат капацитет да пренасят вируси!

5. Това съобщение е пошла комбинация от верижно писмо и пирамидална структура! Подобни съобщения имат само един резултат - Отнемат Време, Пари, и ресурси на мрежата и хората които са му обърнали внимание!

6. Моля за вбъдеще да не обръщате внимание на подобни съобщения!


Мечтая за деня, когато децата  наистина ще получават необходимото минимално ниво на компютърна грамотност, и няма повече да се появяват подобни глупави и абсолютно неграмотни съобщения!
Честно да си кажа, подобен род изяви ме карат често да се замисля върху способността на човечеството в крайна сметка да оцелее, и да съм благодарен за невероятното чудо, че все някак сме я докарали до тук...
Ох... За какво ли и аз си троша нервите...
Както Кирил Маричков пееше преди - Аз не съм Комунист и никога няма да бъда! Аз не съм Расист и НИКОГА няма да бъда! 

Но тежко му и горко на неграмотния ако ми пресече пътя!

Казах!



Тагове:   митове,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: prototype
Категория: Лични дневници
Прочетен: 40264
Постинги: 11
Коментари: 49
Гласове: 43
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930